Sedef Hastalığı Nedir Belirtileri Tedavisi Kesin Sonuç
Sedef hastalığı çeşitleri,
Sedef hastalığı bulaşıcı mı,
Sedef hastalığı öldürürmü,
Sedef hastalığı ilaçları,
Sedef hastalığı tedavisi,
Sedef hastalığı kaşınır mı,
Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir,
Sedef Hastalığı Nedir Belirtileri Tedavisi Kesin Sonuç: İbrahim Saraçoğlu’nun Sedef hastalığı hakkındaki açıklamaları, konularına göz atacağız Sedef hastalığı konusunda A’dan Z’ye bilgilendirme makalesini burada bulabilirsiniz.

İlk etapta sedef hastalığı -Psoriasis- nedir diye bir inceleyelim.
Sedef hastalığı, pembemsi kırmızı biraz kabarık bir zemin üzerine beyazımsı kalınca parlak ve kuru kepeğe benzemesi münasebetiyle halk dilinde sedef hastalığı, olarak da bilinen bir çeşit deride oluşan hastalıktır.
Sedef hastalığı dünya nüfusunun yüzde ikisin de görülmektedir. Herhangi bir şekilde ortaya çıkıp sebepsiz yere kayıp olabiliyor.
Sedef hastalığı bazı insanlardan birkaç ay veya birkaç yıl sürerken bazı insanlarda da ömrü boyunca aralıklı bir şekilde ortaya çıkabiliyor. Sedef hastalığı bulaşıcı bir hastalık değildir.!
Sedef hastalığı çoğunlukla hafif olarak ilerlesede döküntüler kişiden kişiye değişmekle beraber çoğalabiliyor.
Psoriasis vulgaris, sedef hastalığının en fazla görülen çeşididir. Çoğunlukla diz kapakları, dirsekler, saç diplerinde görülmektedir.
Sedef Hastalığı Öldürürmü, .!
İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güzin Özarmağan’nın yaptığı açıklamalarına göre Sedef hastalığı öldürmüyor ama ömrü kısaltıyor şöyleki.

Prof. Dr. Güzin Özarmağan yaptığımız bilimsel deneylere göre sedef hastalığı şiddetli olarak devam eden hastalar eğer genç yaşta tedavi edilmezlerse ömürleri 5 ile 20 sene arası kısalma alabiliyor dedi.
Sedef hastalığı ilaçları, yerine sedef hastalığında doğal ilaçları kullanmak sağlık açısından çok daha önemlidir.!
Bir hastalığın ilaç tedavisine başlamadan önce bunun başka bir çaresi olup olmadığını bilmeniz çok önemlidir.
Bununla beraber kaşıntı acı ve derinin pul pul dökülmesi ni ve cildin hızlı bir şekilde iyileşmesi için fazlaca seçenek vardır. Aşağıda yazdığım el yapımı kremlerin listesine bir göz atalım.
1: Birinci kremimiz Aloe vera.!
Tabii ki de aloe vera listenin bir sırasını almayı hak ediyor çeşitli cilt hastalıklarında olduğu gibi sedef hastalığı ilaçları, yani doğal tedaviler listesinde birinci sırada yer alıyor.

Sedef hastalığı sert kaşıntıyı sevdiği için deriye bir zarar gelmemesi adına günde 2 kereden az olmamak üzere kullanılması tavsiye olunur. Aloe vera jelini en iyisi buzdolabında saklamaktır.
Sedef hastalığı, sebep olduğu tahrişli bölgeye Aloe vera sürüldüğü andan itibaren İnceden bir rahatlama hissettirir.
Sedef hastalığı ilaçları, konusunda da evinizde bir Aloe vera bitkisi varsa belirtileri gördüğünüz anda bitkiden 1 yaprak koparmaya çekinmeyin.
Sedef Hastalığı Nedir Belirtileri Tedavisi Kesin Sonuç
2. kremimiz kudret narı.!
Sedef hastalığı çeşitleri, konusunda kudret narının hafife alınmayacak kadar önemli bir yeri vardır ve sedef hastalığı ilaçları sıralamasında 2 sırayı yer almaktadır. Şunu tekrardan açıklayayım bu saydığımız ilaçlar doğal ilaçlardır.
Sedef hastalığı tedavisi konusunda kudret narının iltihap önleme özelliği olduğu için kullanmak konusunda anlatmamız gereken bir bitkidir.
Çünkü başlıca özellikleri bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücuttaki iltihabı azaltmaktır, artı bir yönü ise evde yapabileceğimiz doğal bir krem özelliğine sahiptir.

Sedef hastalığı tedavisi, veya Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir, sorusuna kudret narını örnek gösterebiliriz söyle ki kudret narını evde kendi ellerimizle ilaç haline getirip kullanabiliriz.
Hemen tarifini yazayım.!
İlk hesapta kudret narını soyuyoruz sonra patates gibi suya atıp iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz daha sonra küçük küçük dilimler haline getirerek iyice eziyoruz ve püre haline getiriyoruz, oda sıcaklığına gelinceye kadar bekliyoruz daha sonra tahriş olan bölgelere yedirerek sürüyoruz ve 20 dakika ile 30 dakika arası bekleyip ılık suyla iyice yıkıyoruz ve emin olun faydasını göreceksiniz şimdi geçelim diğer doğal kremimize.

2: Hafife alınmayacak etkileri olan Muz.!
Muzun hem kabuğu hem de içindeki faydalarını bilsek emin olun ki yedikten sonra kabuğunu çöpe atmayız.
Sadece hastalığına iyi gelmekle beraber diğer faydaları da kemik ve Romatizma ağrıları, sinek ve sivrisinek ısırmalarından sonraki kalıntıları gidermekte, deri ayakkabıları parlatma konusunda kullanılabiliyor, muz kabuğu diş etlerine iyi geliyor ve dişleri beyazlatmak da kullanılabiliyor, muz kabuğu ayaklardaki nasırlara ve çatlaklara iyi geliyor, muz kabuğu cildimizdeki kabarmış siğillere ve sivilceleri de yok etmekte kullanılabiliyor ve birazdan tarifini yazacağım.
Şimdi yazmadan da geçemeyeceğim muz kabuğu ilerlemiş yaşlardaki kırışıklıklara gözle görülür derecede fayda sağlamaktadır. Muz kabuğunun kırışıklık olan bölgelere günlük olarak uyguladığımızda düzelme ve yavaşlama meydana getiriyor.
Şimdi ise dönelim konumuza ‘Muz’ Sedef hastalığı tedavisi, konusunda da bize oldukça yardımcı oluyor.
Sedef hastalığında muzu iki şekilde kullanabiliriz.
Birincisi muz kabuğunu direk sedef hastalığında meydana gelen ciltteki kabarıklığını üzerine direkt sürebiliriz. Bunu geçmiş tarihlerde de uygulamışlar şimdi de cilt uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir.
İkincisi ise muzu cilt maskesi yaparak da kullanabiliriz hemen yapılış şeklini tarif edeyim.
1 adet muzun kabuğu ile beraber bir kabın içerisinde suyunu kaybetmeyecek şekilde güzelce ezip püre şekline getirelim, daha sonra ezilen muzun üzerine 1 adet çiğ yumurtayı kırıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz, bu yapılan karışımı sedef hastalığından ötürü tahriş olmuş bölgelere sürüyoruz, isterseniz kabarık sivilcelere, yeni çıkan sivilcelere, hatta kırışıklık olan bölgelere sürüyoruz 20 dakika kadar bekledikten sonra sürdüğümüz bölgeleri ılık suyla iyice yıkıyoruz.
Bu yaptığımız macunu her gün düzenli şekilde kullanırsanız faydasını fazlasıyla göreceğinize emin olabilirsiniz.
3:Sedef hastalığı nasıl tedavi edilir, konusunda karbonatın kullanımı be faydaları.!
Karbonat ciltteki kaşıntıları gidermek ve deri üzerindeki ölü hücreleri temizlemek amacıyla kullanılabilen harika bir araçtır.
Bununla birlikte karbonatı sedef hastalığı çeşitleri, konusunda gönül rahatlığıyla kullanabiliriz.
En baştan şunu belirtmek istiyorum, karbonatla yaptığımız karışımı sedef hastalığından tahriş olmuş bölgelere sürerken oldukça yumuşak davranmalıyız, aksi takdirde canınız yanabilir.
Hemen malzemelerine ve yapılışına geçelim.
Yemek kaşığı ile 3 kaşık karbonat yaklaşık 30 gram, Bir su bardağının dörtte biri kadar su.

Hazırlanışı.!
Ufak bir kaseye karbonatı boşaltalım ve üzerine yavaşça suyu ilave edelim üzerinde pürüzler kaybolana kadar iyice karıştıralım macun şeklini alana kadar.
Bu macunu kullanırken dikkatli olunmasını tavsiye ederim.
Yaklaşık olarak yarım saat 30 dakika kadar beklenmelidir ve ılık suyla iyice durulayalım. Şöyle bir ayrıntıyı dile getirmek istiyorum. Karbonattan yaptığımız bu macunu sürdükten sonra tahriş olmuş bölgelere eğer yanma hissi hissederseniz hemen bol su ile yıkayın ve bir daha kullanmayın her cilt de aynı etkiyi göstermeyebilir. Yarım saat kadar bekledikten sonra ılık suyla güzelce durulayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın.
4: Pul “Kırmızı” Biber.!
Aklınızda Sedef hastalığı nedir Nasıl tedavi edilir, sorusu var ise emin olun ki pul biber Bu sorularınıza bir nebze de olsa cevap olabilir. Kırmızı pul biberin içerisindeki etkin madde olan kapsaisini maddesi derideki sinir uçlarına nüfus ettiği andan itibaren uyuşturarak ağrı duymamızı hafifletir ayriyetten kapsaisini maddesi kırmızı biberin içerisinde fazlasıyla bulunur ve sadece sedef hastalığı çeşitleri, konusunda değil iltihap ve kızarıklık tedavisinde de kullanılır.

Bu acı biber özünü kaliteli aktarlardan temin edebilirsiniz. Hazırlanışı ne gelince avuç içi kadar hakiki kırmızı pul şeklinde acı bibere çok az miktarda su ilave ederek macun şekline gelinceye kadar ezerek karıştırıyoruz daha sonra Sedef hastalığında etkilenmiş bölgeye yedirerek sürüyoruz ve 10 dakika kadar bekliyoruzi, ardından bol su ile yıkıyoruz ve göreceksiniz ki tahriş olmuş bölgedeki sinir uçları ne uyuşturdu için acı hisse azalacaktır.
5:Sedef hastalığı çeşitleri, konusunda keten tohumu yağının kullanımı.!
Keten tohumu yağı Sedef hastalığı ilaçları, konusunda destekleyici bir yapıya sahiptir. Bazı bitkilerin Sedef hastalığı tedavisinde ün yapmış olması ile beraber keten tohumu yağının da balık yağına benzemesi münasebetiyle Sedef hastalığı tedavisinde yardımcı bir etkin madde özelliğine sahiptir.
Bu yağ listesi içinde olan keten tohumu yağının eicosapentaenoic asit ve alfa_linoleik asitler gibi yararlı maddeler içermektedir. Bu yağların günlük ortalama 10 gram kullanılması sedef hastalığının ilaçları, kategorisinde ilerlemesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir.

Keten tohumu yağının kullanışı.
Sabah öğle ve akşam olmak üzere günde 3 kere 3 tatlı kaşığı yiyebilirsiniz. Eğer tek başına tüketemezseniz yanında süt veya yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz. Alacağınız keten tohumu yağının son kullanma tarihine önem gösterin.
İşlenmiş keten tohumu yerine doğal keten tohumunu almanız daha faydalı olacaktır. Güneş görmeyen yerde saklayın. Keten tohumu yağının küçük şişelerde alıp sürekli olarak taze tüketilmesi sizin açınızdan daha sağlıklı olacaktır.

6: İbrahim Saraçoğlu’nun Sedef Hastalığı Konusundaki İlaç Tedavileri Ve Önerileri
İbrahim Saraçoğlu’na Sedef hastalığı öldürürmü, diye soran bir Sedef hastasına hayır öldürmez ama ömrü kısaltır cevabını vermiştir.
İbrahim Saraçoğlu sedef hastalığının tedavisi bulundu, dedi ve çareleri sıralamaya başladı, ilk önce çekirdekli kuru siyah üzümü tavsiye etti.
Her gün sabahleyin aç karnına 20 tane kadar siyah çekirdekli kuru üzümü, bir sahanda çekirdekleri ile beraber ezerek yiyin önerisinde bulundu. Kullanılan üzümlerin taze olmasının daha faydalı olacağını söyledi.
Prf. Dr. İbrahim Saraçoğlu Sedef hastalığı çaresi, konusunda çörek otunun bize fazlası ile yardımcı olacağını vurguladı.
Özellikle sedef hastalığına karşı günlük her sabah 3 çay kaşığı çörek otunu iyice ezip püre haline geldikten sonra yoğurtla beraber yenilmesi konusunda önemli tavsiyelerde bulunuyor.
Ayriyetten Sedef hastalığı tedavisi, konusunda her gün 2 kase kadar yoğurt yenmesi, sedef hastalığının ilerlemesini önlediğini de dile getirdi.