Sarıkamış şehitleri anısına bu yıl kardan heykel yapılamayacak - Güncel ve Son Dakika HaberleriGüncel ve Son Dakika Haberleri

27 Nisan 2024 - 09:50

Sarıkamış şehitleri anısına bu yıl kardan heykel yapılamayacak

Sarıkamış şehitleri anısına bu yıl kardan heykel yapılamayacak
Son Güncelleme :

03 Ocak 2023 - 18:39

198 Okunma

Sarıkamış şehitlerini temsilen meydana getirilen kardan heykeller bu yıl kuraklık engeline takıldı.

Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun, esaret altındaki toprakların kurtarılması amacıyla düzenlenen Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan askerleri temsilen, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde her sene düzenlenen kardan heykel yapımı etkinliğine bu sene ara verildi.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının etkisiyle kentte ehil kar yağışı olmayınca heykeltıraşlar da 6-8 Ocak’ta düzenlenecek anma programı için kardan heykel yapımına başlayamadı.

“BU SENE YAPAMAYACAĞIZ”

Kafkas Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi ve heykeltıraş Muhammet Hanifi Zengin, gazetecilere, kardan heykelleri 19 yıldır tertipli olarak yaptıklarını söylemiş oldu.

Bu yıl ehil kar yağışının olmadığını ifade eden Zengin, “Sarıkamış Şehitleri anısına yaptığımız kardan heykelleri bu sene yapamayacağız. Bu yıl Kars, Sarıkamış bölgesinde kar yağmadı. Biz bütün hazırlıkları yapmıştık fakat kar yağmadığı için emek harcama yapamayacağız. İnşallah seneye daha iyi bir çalışma yapacağız” dedi.

Sarıkamış Harekatı’nın 108. Yıl anma etkinlikleri ise 6 Ocak Cuma günü şehit aileleri ve gaziler onuruna verilecek yemek programıyla başlamış olacak.